top of page

VESNA MUDRINIĆ, L.Ac., mag. sc. acu.

Vesna Mudrinić, diplomirala je pravo, položila pravosudni ispit, te ima višegodišnje odvjetničko iskustvo.

S vremenom je shvatila kako je život predvidio drugačiji put za nju, zatim se godinama dodatno educirala i to u potpuno drugom smjeru. Tijekom 2013. i 2014. godine pohađa fakultet u Amsterdamu za Tradicionalnu Kinesku Medicinu i Akupunkturu, nakon čega 2015. godine odlazi na magisterij iz akupunkture na prestižnom fakultetu Tri-State College of Acupuncture u New Yorku.

 

Početkom 2019. vraća se iz New Yorka u Zagreb gdje otvara svoju privatnu ordinaciju za akupunkturu, dok istovremeno zadržava svoju privatnu ordinaciju za akupunkturu u New Yorku.

 

Vesna se istočnom medicinom počela baviti još tijekom studija na Pravnom fakultetu na Sveučilištu u Zagrebu. Prije početka njezinog formalnog obrazovanja u području istočne medicine, u slobodno vrijeme radila je shiatsu tretmane i akupresuru, podučavala druge makrobiotičkom i ljekovitom kuhanju, kao i istočnim metodama liječenja. U Americi je završila program makrobiotike i shiatsu majstora, nakon čega je dodatno usavršavanje u tom području završila na Kushi Institutu u Amsterdamu.

 

Iste godine odlučila se prijaviti na magisterij na prestižnom američkom fakultetu Tri-State College of Acupuncture u New Yorku. Magistrirala je cum laude pod mentorstvom poznatih akupunkturista poput Kiiko Matsumoto, Mark Petruzzi, Chad Bong, Mark Seem, Ryan Smith, Michelle Bombacie, Peter Dubitsky, i mnogih drugih.

Za vrijeme edukacije stekla je znanje iz različitih vrsta akupunkture i koristi ih sve za vrijeme svojih tretmana. Vrste akupunkture kojima se Vesna služi, osim tradicionalne kineske medicine i akupunkture, su japanska tradicionalna akupunktura, zatim jedinstveni japanski stil mentorice Kiiko Matsumoto, akupuntura za sportske ozljede i rehabilitaciju, te acupuncture physical medicine razvijen po učenjima Mark Seema, i najpoznatija kozmetička akupunktura za regeneraciju lica i pomlađivanje po učenjima Shellie Goldstein.    

68372388_2073774042918021_86530736134333

VIŠE O STEČENOM ZNANJU I VJEŠTINAMA 

Vesna Mudrinic, MS LAc (Master of Science and Licensed Acupuncturist), magistar akupunkture, licencirani health care professional koja je znanje i iskustvo stekla višegodišnjim obrazovanjem i praksom u Europi i Americi.

Godine 2013. završava Macrobiotic Leadership Program na Kushi Institute for Natural Healing u Becketu, Massachussetts, SAD.

 

Navedeni program obuhvaća elemente nutricionizma baziranog na makrobiotičkim principima yin i yang, pet elemenata te filozofiji i poviješću kineske medicine. Također, program uključuje makrobiotičko medicinsko kuhanje i savjetovanje, učenje o cjelovitosti čovjeka i zdravlja, anatomiji i prakticiranju drevnih vježbi Qi Gong, Tai Chi i Do-In. U sklopu programa na Kushi Institutu usavršava i završava certificirani program za shiatsu majstora.


Tijekom 2014. godine odlazi u Amsterdam, Nizozemsku, gdje nastavlja učenja i praksu na Kushi Institute of Europe for Natural Healing. Potom iste godine odlazi u Offenbach, kod Frankfurta u Njemačkoj gdje prisustvuje seminaru i učenju o Japanskoj akupunkturi pod vodstvom svjetski poznatog Stephen Birch, vrhunskog, svjetski priznatog, stručnjaka za japansku tradicionalnu akupunkturu i Toyohari akupunkturu.

 

Iste godine uspješno je diplomirala Teoriju Tradicionalne Kineske Medicine i Akupunkture na Shenzhou Open University of Traditional Chinese Medicine, u Amsterdamu, Nizozemskoj s vodećim europskim stručnjacima akupunkture poput Dr. S.M. Sukrisno, Shaomin Xue, Dr. Pingzheng Zhao, Dr. WeiXiang Wang, i mnogim drugima.

 

2015. u javnoj klinici za akupunkturu na Shenzhou Open University završava staž pod mentorstvom dr. Weixiang Wang, dr. S.M. Sukrisno i dr. Pingzheng Zhao.

 
Iste godine odlazi u Ameriku na magistarski program na prestižnom fakultetu Tri-State College of Acupuncture (dalje u tekstu: TSCA) u New Yorku gdje stječe preko 3.000 sati prakse u njihovoj javnoj klinici za akupunkturu.

 

Magistarski program uključuje, između ostalog, sljedeća područja specijalizacije te kliničke prakse u javnoj klinici:

 

  • Tehnika akupunkture – certificirani program Clean Needle Technique,

  • Tradicionalna kineska medicina,

  • Miofascijalna sportska akupunktura,

  • MiofascijalnaTrigger Point akupunktura,

  • Fizikalna medicina i terapija pod nazivom Acupuncture Physical Medicine,

  • Tradicionalna japanska akupunktura,

  • Kiiko Matsumoto Acupuncture – jedinstveni stil akupunkture nazvan po osnivačici i svjetski poznatoj Kiiko Matsumoto, te je program vođen upravo pod osobnim mentorstvom Kiiko Matsumoto,

  • Kozmetička akupunktura – pod vodstvom Shellie Goldstein, svjetski poznate akupunkturistice za pomlađivanje lica i bore

  • Zapadna medicina – anatomija, patologija, farmakologija, neurologija, principi i praksa liječničkog i medicinskog pregleda.

 

Između ostaloga, TSCA se također ističe među ostalim fakultetima drevne istočne medicine upravo po tome što podučava jedinstveni stil akupunkture Kiiko Matsumoto te stil sportske akupunkture i miofascijalnu trigger point terapiju.

 

Godine 2015. godine Vesna postaje stažist u javnoj klinici fakulteta te stječe iznimna iskustva u  svakodnevnom radu s pacijentima do lipnja 2018. godine kada nastavlja privatno raditi.

 

S velikim oduševljenjem godine 2015. ujedno započinje staž pod osobnim vodstvom svjetski poznate majstorice akupunkture i začetnikom svojeg vlastitog stila akupunkture, Kiiko Matsumoto. Njen jedinstveni stil akupunkture bazira se na učenjima od strane nekoliko slijepih majstora i učitelja akupunkture u Japanu. Vesni se nakon mnogo godina iskustva pokazao baš taj kao jedno od najučinkovitijih stilova akupunkture s najbržim rezultatima kod pacijenata te ga trenutno najčešće koristi. Kiiko Matsumoto podučava svoj jedinstveni stil isključivo kroz njeno osobno mentorstvo tako da je Vesna izravno od mentorice Kiiko učila direktno o metodama liječenja drevnog stila slijepih akupunkturista. Njihov se stil izdvaja po tome što naglasak pridaje palpiranju i 'osluškivanju i očitavanju' tijela te se slijed tretmana bazira na pažljivom dijagnosticiranju putem palpiranja.

 

Specifičnost stila mentorice Matsumoto jest upravo široka primjena akupunkture za bilo koja stanja, bolesti i dijagnoze s vrlo brzim poboljšanjima i rezultatima u reduciranju neugodnih simptoma (čak i primjena s poboljšanim simptomima u bolestima poput Parkinson’s, post-cancer stanja, moždanog udara, autoimunih bolesti, i dr.).

 

Godine 2016. usavršava stil Tradicionalne Japanske Akupunkture pod vodstvom poznatog akupunkturista i specijalista Tradicionalne Japanske akupunkture Mark Petruzzi, čija učenja su primjenjivala tradicije japanske akupunkture u područjima fizikalne terapije i sportskih ozljeda, ali i klasičnim bolestima opće medicine.

 

Paralelno godine 2017. postaje i stažist u klinici za akupunkturu specijaliziranoj isključivo za ušnu akupunkturu. Na taj način se može pristupiti pacijentima koji su slabi ili u strahu od igala jer se tretman bazira na akupunkturnim točkama na uhu kojima se može obuhvatiti čitavo tijelo i sve funkcije organizma te također kada su u pitanju ozljede tijela.

 

Osim toga, završava staž akupunkture u javnoj klinici TSCA-a za sportsku medicinu, miofascijalni trigger point needling, proces olakšavanja boli (pain management) i fizikalnu terapiju pod mentorstvom i vodstvom američkih akupunkturnih stručnjaka za spomenutu specijalizaciju: Chad Bong, Ryan Smith, Michelle Bombacie, Peter Dubitsky, Diane Rooney, i drugi.

 

Daljnje napredno usavršavanje u sportskoj akupunkturi pod mentorstvom Chad Bong, svjetski poznatog američkog stručnjaka za sportske ozljede, pain management i fizikalnu terapiju te koautora poznate knjige u sportskim krugovima The Acupuncture Handbook of Sports Injuries and Pain.

Godine 2018. završava staž i subspecijalizaciju u kozmetičkoj akupunkturi za regeneraciju i pomlađivanje lica te reduciranje facijalnih ožiljaka po vodstvom svjetski poznate mentorice Shellie Goldstein.

 

Nakon godina iskustava, te diplome sa TSCA u New Yorku  magna cum laude, Vesna Mudrinić je položila sve državne ispite u području akupunkture i zapadne medicine u SAD-u čime je stekla licencu i članstvo u American Association of Acupuncture and Oriental Medicine, Council of Colleges of Acupuncture and Oriental Medicine i The National Certification for Acupuncture and Oriental Medicine Academy te Alumni Tri-State College of Acupuncture.

SATORI - značenje

Enlightement through awareness - Prosvjetljenje kroz svjesnost.

Awareness of being - svjesnost bivanja. Trenutak svjesnosti.

Satori prema učenjima Zen Buddhisma predstavlja stanje bivanja, trenutak, vječnost, sve i ništa u isto vrijeme. Zen je posljedica stanja Satori. Bez Satori, nema Zena.

 

Ono što vi zaista jeste, slobodni od svih ograničenja fizičkih, mentalnih, emocionalnih i drugih postavljenih uvjeta i očekivanja. Vaša prava istina postojanja.

Seeing into one's true nature - uvidjeti  svoju pravu istinu i prirodu.

“Like they say in Zen, when you attain Satori, nothing is left for you in that moment than to have a good laugh.” ~ Alan Watts

A sense of the Beyond the Beyond.

Pure Joy of Being. Arohanui.

So be it. 

SATORI - ZNAČENJE
bottom of page