top of page

 

SVI TRETMANI U SATORI ACUPUNCTURE UKLJUČUJU SPOJ 6 RAZLIČITIH VRSTA I STILOVA AKUPUNKTURE

U 1 TRETMANU ŠTO JE JEDINSTVENO I DAJE PREDNOST U RJEŠAVANJU TEGOBA BRZO I EFIKASNO

Tretmani su predviđeni u obliku terapije od 3 do 6 dolazaka ovisno o razlogu.

Nakon čega slijedi održavanje po potrebi i dogovoru s terapeutkinjom.

MEDICISKA AKUPUNKTURA

MEDICINSKA AKUPUNKTURA

Medicinska akupunktura uključuje medicinski pregled, analizu i dijagnozu tijela prema shvaćanjima Istočne medicine. Provodi se opširno ispitivanje o povijesti bolesti i općenito što je i kako dovelo do trenutnog stanja oboljenja, zatim slijedi palpiranje ključnih dijelova tijela radi daljnje dijagnoze i potvrde, analiza jezika i pulsa, te se uz to još provode i prehrambene konzultacije i pružaju se savjeti u segmentima očitanog disbalansa – nakon čega slijedi tretman temeljem detaljne analize koji se tiče upravo srži problema.

 

Svrha ovog jedinstvenog i višeslojnog stila akupunkture je u tome da se aktivira rad organizma koji za tu osobu predstavlja normalno i optimalno funkcioniranje. Prilikom samog tretmana koristi se spoj 6 različitih vrsta akupunkture tako da se sa što više aspekata pristupi uzroku problema, a rezultat toga je upravo rješavanje simptoma koje se prikazuju.

Ovim pristupom se iskustveno dolazi do zdravijeg, cjelovitijeg i dugotrajnijeg oporavka pacijenta.

Prilikom dolaska preporučuje se donijeti relevantnu medicinsku dokumentaciju, nalaze i anamnezu.

Trajanje prvog dolaska 1,5h-2h, a svaki sljedeći 1h.

KOZMETIČKA

KOZMETIČKA AKUPUNKTURA

Medicinska Kozmetička Akupunktura je najnapredniji ne-invazivni pristup pomlađivanja i regeneracije lica. Ova vrsta facelift-a je razvijena s ciljem da se ne-invazivnim metodama akupunkture umanjuju bore na licu, stvori dugoročni efekt facelift-a i pomlađivanja svakog tipa kože bez obzira na godine. 

Princip tehnike se temelji na uzrocima i slabostima organizma koji su doveli do ‘starenja’ kože i općeg izgleda. Rezultati će time biti dugoročniji.

Ova vrsta akupunkture se bavi zdravljem organizma i fokusira se na pronalaženje uzroka koji je rezultirao na licu u obliku starenja kože i sveopćeg izgleda. Zbog toga se prvotno radi tretman na tijelu, a naposlijetku i lokalno na licu kako bi se rezultat tretmana usmjerio upravo na simptome na Vašem licu.

 

Osim akupunkture, kozmetički tretmani uključuju, po potrebi i razlogu samog dolaska, upotrebu slijedećih tehnika pomlađivanja:

- Microcurrent – mikro-vibracijska stimulacija lica s najnovijim uređajem na Američkom tržištu (odobren od strane FDA) koji s delikatnim vibracijama aktivira elektro-stimulaciju tkiva.

- Facial Cupping – tehnika upotrebom ventuza koje stvaraju vakum i time povećavaju cirkulaciju lica, smanjuju upalne procese, pomažu pri upali sinusa, i aktiviraju limfnu drenažu lica.

- Pachi-Pachi – posebna japanska aparatura koja na cijelom licu stvori električnu stimulaciju mišićnog tkiva te time rješava napetost u mišiću lica. Osim toga, aktivira povećanu cirkulaciju krvi i tjelesnih tekućina, limfnu drenažu, te regeneraciju tkiva lica. Fantastična tehnika za ublažavanje ožiljaka, cisti i akni na licu.

- LED Light Therapy – posebno prilagođeni uređaj za tretmane akupunkture, a ujedno je i jedan od najnaprednijih uređaja na Američkom tržištu (odobren od strane FDA) s posebnim infra-crvenim zrakama specijalno prilagođen za pomlađivanje, rješavanje ožiljaka i akni.

- Anti-Acne Tretmani – posebno specijalizirani tretmani za poticanje čitavog organizma u rješavanju uzroka kreiranja akni na licu i tijelu. Uključuje pokretanja 'detox’ organizma. Ovaj tretman uključuje i savjetovanje za posebno prilagođenu prehrambenu dijetu, ovisno o uzroku akni koji se utvrđuje prilikom prvog posjeta i dijagnosticiranja.

Trajanje 1,5h

OPUŠTANJE

OD STRESA

Uključuje jednostavan tretman opuštanja bez duboke medicinske analize. Cijeli tretman se fokusira upravo na rješavanje trenutnog uzroka stresa da bi na kraju opustili cijelo tijelo. Uključuje regeneraciju živčanog sustava i ublažavanje napetosti i nervoze. 

 

Moguće je u samo sat vremena napraviti potpuni re-set organizma kako bi se trenutni teret stresa otklonio i da bi prevladalo stanje smirenosti, a ujedno ćete i osjetiti da lakše dišete.

Ponekad nam je potrebna mala pomoć i podrška da bi se opustili.

Trajanje 1h.

STRES
OPERATIVNA

PRED I POST

OPERATIVNA

AKUPUNKTURA

Surgical Acupuncture – Pre and Post Surgical Recovery

Ubrzava oporavak nakon bilo koje vrste operativnog zahvata.

Pre-operativna i Post-operativna akupunktura uključuje pripremu prije samog operativnog zahvata, a zatim i oporavak da bi se posljedice operativnog zahvata ublažile i tako ubrzao sam oporavak pacijenta. 

 

Ovom vrstom akupunkture najprije se utvrđuju generalne slabosti organizma kako bismo tretmanima akupunkture prije zahvata ojačali i tako pripremili tijelo na ‘stres’ od anestezije i operacije da bi se ubrzao proces zacjeljivanja. Obuhvaća se ne samo fizički aspekt zahvata već i emocionalno-energetsko iskustvo operacije, a također i stres koji se odražava na osobu prije i poslije operacije. Naročito prije operativnog zahvata na licu poput facelift-a osim tonificiranja facijalnih mišića i poticanje cirkulacije krvi u licu radi bržeg zacjeljivanja, također se radi na opuštanju i emocionalnoj pripremi novog lica pacijenta.

 

Pre-operativna i Post-operativna akupunktura može utjecati na način da se dodatno usmjeri zacjeljivanje i dotok krvi na zahvaćeno područje i na taj način potakne dodatna proizvodnja leukocita za brže zacjeljivanje.

Osim toga, vrlo često nakon same operacije tijelo će za posljedicu imati razne nuspojave, naizgled ‘nevezane’ za operativni zahvat, poput neobjašnjivog osjećaja hladnoće, gubitak osjeta na koži kod mjesta zahvata, probavne smetnje, glavobolje, ukočenost, itd.

 

Dugotrajno takvi simptomi mogu imati za posljedicu daljnje kronične neželjene simptome. Stoga važnost pripremanja kao i brige nakon zahvata je ključan u stvaranju najbržeg i efektnijeg oporavka pacijenta.

SPORTSKA

SPORTSKA AKUPUNKTURA

Najnapredniji Stil Akupunkture za Sportske Ozljede.

Specifičnost akupunkture za sportske ozljede je upravo u tome što omogućava regeneraciju tkiva mišića, tetiva i ligamenata brže i potpunije od drugih modaliteta sportske rehabilitacije.

 

Oslanja se ne samo na dry needling tehniku koja djelomično oslobađa upaljeno i ozlijeđeno područje, već uključuje zajedno Trigger point tehnike, kao i specijalno razvijenu akupunkturu za fizikalnu terapiju, te dijagnozu i tretiranje na temelju istočne medicine koje omogućava obnovu i regeneraciju  ozlijeđenog područja, kao i čitavog tijela i rehabilitaciju - time se ne tretira samo jedno područje, već sve što je u vezi s ozlijeđenim područjem uz podršku cjelokupnog tijela.

 

Uključuje medicinski pregled, analizu i dijagnozu tijela prema shvaćanjima Istočne medicine. Provodi se opširno ispitivanje o povijesti bolesti i općenito što i kako je dovelo do trenutno stanja oboljenja, zatim palpiranje ključnih dijelova tijela radi daljnje dijagnoze i potvrde, analiza jezika i pulsa, uz to se provode prehrambene konzultacije i pružaju se savjeti u segmentima očitanog disbalansa – nakon čega slijedi tretman temeljem detaljne analize koji se tiče upravo srži problema.

Prilikom dolaska preporučuje se donijeti relevantnu medicinsku dokumentaciju, nalaze i anamnezu.

Trajanje prvog dolaska 1,5h-2h, a svaki sljedeći 1h.

UŠNA

UŠNA

AKUPUNKTURA

Ušna Akupunktura se temelji na principima dijagnosticiranja i tretmanima istočne kineske medicine gdje je područje tretiranja usmjereno samo na uši. Često se za ušnu akupunturu koristi termin ušne reflexoterapije. Naime, na području čitavog uha postoje točke elektro-stimulacije koje obuhvaćaju čitavo tijelo i korespondiraju dijelovima tijela, organima, endokrinim sustavima, itd. 

 

Uho predstavlja anatomiju našeg čitavog tijela. Stimulacijom akupunkturnih igala na uhu možemo utjecati na naše tijelo i time potaknuti ili dati potporu tijekom tretmana akupunkture tijela.

 

Mogu se koristiti akupunkturne igle, magneti ili zrnca koja se zalijepe na uho da se učinak tretmana nastavi po nekoliko dana (obično kada su kronične bolesti u pitanju) kako bi se prirodno i ne-invazivno potaknulo tijelo na regeneraciju.

Trajanje 0,5h.

bottom of page